Fysik

Stråling

14. februar 2019 af Anonymstudieportalen (Slettet) - Niveau: 9. klasse
Hej :)
Er der nogle som kan hjælpe mig med at besvare de her spørgsmål?

- Hvad er forskellen på et magnetfelt og et elektrisk felt?
- Kan man ændre halveringstiden for et radioaktivt stof? ( hvis ja, hvordan?)

Tak på forhånd!

Brugbart svar (0)

Svar #1
14. februar 2019 af janhaa

https://da.wikipedia.org/wiki/Magnetfelt

[B] = tesla = kg/A*s2

https://en.wikipedia.org/wiki/Electric_field 

[E] = V/m = N/C

nei, ikke endre halveringstiden til ett stoff.


Svar #2
14. februar 2019 af Anonymstudieportalen (Slettet)

Tak :)
Så et magnetfelt dannes efter elektricitet efter elektroner eller hvad? Og et elektrisk felt betyder at en elektrisk ladet partikel er omgivet af et felt med samme ladning eller hvad?
Hvis det er sådan som jeg skrev før, hvad er så forskellen på en magnetisk ladning og en elektrisk ladning? De er jo begge to ladet enten negativt eller positivt...

Brugbart svar (0)

Svar #3
14. februar 2019 af janhaa

Jepp, maxwell's equations


Brugbart svar (0)

Svar #4
14. februar 2019 af mathon

            \small \left [ B \right ]=T=\frac{Wb}{m^2}=\frac{Vs}{m^2}=\frac{\frac{J}{As}s}{m\cdot m}=\frac{Nm}{A\cdot m\cdot m}=\frac{N}{A\cdot m}


Brugbart svar (0)

Svar #5
14. februar 2019 af Eksperimentalfysikeren

Et elektrisk felt angiver retning og størrelse af en positiv elektrisk enhedsladning, der befindes sig i feltet. Anbringer man en elektron i et elektrisk felt, vil den blive påvirket af en kraft modsat rettet feltet, fori elektronen er negativt ladet. Det minder meget om, at hvis man anbringer en masse i tyngdefeltet, vil den blive påvirket af en kraft i tyngdefeltets retning.

Et magnetisk felt påvirker ikke en ladning, der er i ro i feltet. Hvis en ladning har en bevægelse med en komponent vinkelret på feltet, vil ladningen blive påvirket af en kraft, der er vinkelret på feltet og vinkelret på ladningens bevægelsesretning. Størrelsen af kraften er feltets flukstæthed gange hastigheden gange ladningen.


Svar #6
16. februar 2019 af Anonymstudieportalen (Slettet)

Ok tak. Jeg tror det hele giver lidt bedre mening nu :D


Skriv et svar til: Stråling

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.