Matematik

Forklaring?

16. februar 2019 af KageSpiseren - Niveau: 9. klasse

Hejsa

Jeg vil gerne have en forklaring på det her om det viser hvordan man beviser hvordan toppunktet er i en anden gradsligning eller andet


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. februar 2019 af mathon

Det er beviset for toppunktet.

For at forstå det, skal du kunne kvadratkomplettering.


Svar #2
16. februar 2019 af KageSpiseren

er det muligt du kan forklare mig hvordan det hele hænger sammen og hvordan det ene går op i det andet?

På forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. februar 2019 af ringstedLC

#2: Det er gymnasielt pensum, men hvis du er interesseret, kan du se beviset her: https://www.webmatematik.dk/lektioner/beviser/toppunktsformlen-parabel


Brugbart svar (0)

Svar #4
17. februar 2019 af mathon

              \small f(x)=ax^2+bx+c\qquad a\neq 0

              \small \frac{\mathrm{d} f}{\mathrm{d} x}=2ax+b
vandret tangent 
kræver:
              \small 2ax_T+b=0

              \small x_T=-\frac{b}{2a}                        

              \small y_T=f(x_T)=a\cdot \left ( \frac{-b}{2a} \right )^2+b\cdot \frac{-b}{2a}+c

              \small y_T= \frac{b^2}{4a} - \frac{2b^2}{4a}+\frac{4ac}{4a}

              \small y_T= \frac{-b^2+4ac}{4a}=\frac{-(b^2-4ac)}{4a}

              \small y_T=\frac{-d}{4a}


Skriv et svar til: Forklaring?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.