Matematik

Algoritmer

17. februar 2019 af Warrio - Niveau: Universitet/Videregående

Hej 

Jeg har vedhæftet opagven som et billede. Det er de typer a opgaver, bl.a., som jeg er svag i :( Jeg kan ikke rigtig se, hvordan man bestemme antallet af multiplikationer. Er der måske en slags "metode" eller en tommelfinger regel man kan bruge, angående sådanne opgave? sådan lidt, "start altid med....".

Det vil være dejligt med første nogle hints, for at se om jeg kan prøve selv :) 

På forhånd tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. februar 2019 af Soeffi

Prøv at lægge antal af multiplikationer sammen:

i = 1, j = 1: 1 multiplikation

i = 2, j = 1,2: 2 multiplikationer

...

i = n, j = 1, 2, ..., n: n multiplikationer.

Sum af antal multiplikationer: 1 + 2 + ... + n = (1/2)·n·(n+1) ≈ n2. (Trekantstallene.)

Dvs. O(n2).

Desuden: O er som regel n, n·log(n) eller n2.


Skriv et svar til: Algoritmer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.