Matematik

Funktioner og grafer

18. februar 2019 af MariaJK (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej.

Jeg ved, at: f(x) tilhører graf B

g(x) tilhører graf A

h(x) tilhører graf C.

Men hvordan kan jeg forklare det? jeg ved det ved at aflæse, men har svært ved at komme ord på det..


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. februar 2019 af oppenede

Når x=1 indsættes i hver forskrift fås
     f(1) = 2
     g(1) = 0
     h(1) = 1
som er y-værdierne af graferne ved x=1. Dvs:
  f(x) svarer til graf B
  g(x) svarer til graf A
  h(x) svarer til graf C.


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. februar 2019 af AMelev

Alternativ:

h er konstant, så grafen er C

f er lineær med hældning 1, altså voksende, så grafen er B

g er lineær med hældning -1, altså aftagende, så grafen er A


Skriv et svar til: Funktioner og grafer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.