Matematik

bestem a og b

22. februar 2019 af riku01233 (Slettet) - Niveau: C-niveau

første opgave er det ikke sådan her ? 

 x1   y1         x2      y2
(1902,21)    (1915,250)

for mit a til 1.20, men min b bliver forkert min lommeregner vil ikke regne det ud... har jeg gjordt noget forkert? 

opg 7 

det er ogpave B
mit svar bliver til -0.44 men har jeg gjord det rigtigt her ? 

Vedhæftet fil: opgave.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
22. februar 2019 af peter lind


Brugbart svar (1)

Svar #2
22. februar 2019 af janhaa

a = 229/13 = 

y=\frac{229}{13}x+b\\ \\ 21\frac{229}{13}*1902+b\\ \\ b=-33483,46


Brugbart svar (1)

Svar #3
22. februar 2019 af peter lind

 a) Det har du uden tvivl; men du må sende nøjagtig hvad du har gjort (bedst med et billed eller pdf fil) for at jeg kan se hvad der er galt.

b) 100 = 100 = 2000*x-2 <=> x= 2000/100 = 20 <=> x = ±kvdrod(20) Den negative mulighed er ikke en løsning da lysstyrken >0. Hvorfor har du valgt den negative løsning?


Svar #4
22. februar 2019 af riku01233 (Slettet)

#3

 a) Det har du uden tvivl; men du må sende nøjagtig hvad du har gjort (bedst med et billed eller pdf fil) for at jeg kan se hvad der er galt.

b) 100 = 100 = 2000*x-2 <=> x= 2000/100 = 20 <=> x = ±kvdrod(20) Den negative mulighed er ikke en løsning da lysstyrken >0. Hvorfor har du valgt den negative løsning?

her er billedet, det først 2 billeder er a og b 
og den anden er opgave 7, b, har lavet den på ny og er det ikke rigtigt denne gang ? 

https://imgur.com/a/OZLCfk4


Brugbart svar (1)

Svar #5
22. februar 2019 af peter lind

y = b*ax. Da antal år efter 1902 er 0 får du 15 = b*a0= b*1


Brugbart svar (0)

Svar #6
22. februar 2019 af AMelev

I første opgave har du ikke indsat x = antal år efter 1902, men antal år efter Kr.f.
Din a-værdi bliver rigtig, men din b-værdi gør ikke. b = f(0) = antal bisoner i 1902 = 21.

#4
og den anden er opgave 7, b, har lavet den på ny og er det ikke rigtigt denne gang ? 
https://imgur.com/a/OZLCfk4

I linket kan jeg ikke se noget, der har med 7b at gøre, men du skal bare løse ligningen 100 = 2000*x-2 mht. x, hvor x >0.


Skriv et svar til: bestem a og b

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.