Matematik

% og kr

24. februar 2019 af maria2468 (Slettet) - Niveau: 7. klasse
Hvad skal man gøre hvis man skal vise 50% af 3000kr

Brugbart svar (0)

Svar #1
24. februar 2019 af StoreNord

Een % af 3000 er en hundrede-del af 3000; altså 30 kr.

50% er 50 gange så meget.


Svar #2
24. februar 2019 af maria2468 (Slettet)

Ok tak

Brugbart svar (0)

Svar #3
24. februar 2019 af AMelev

Generelt: p% af K = p%·K, så 
?50% af 3000 kr. = 50%· 3000 kr. = 0.50 · 3000 kr. = ....

Du omskriver fra % til decimaltal ved at flytte decimalkommaet 2 pladser til venstre (sæt evt. 0'er foran først)
og
Du omskriver fra decimaltal til % ved at flytte decimalkommaet 2 pladser til højre.
Eks. 13% (= 013,) = 0,13 og 0,054 = 5,4%


Skriv et svar til: % og kr

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.