Matematik

Sandsynlighedsregning - stokastisk variabel

27. februar 2019 af Emma1610 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej. Jeg har brug for hjælp til disse her opgaver, håber i kan hjælpe mig 

1. En ærlig mønt kastes 100 gange, og 55 gange viser den krone. Forklar, hvorfor dette antal ligger i normalområdet.

2. En ærlig mønt kastes 1000 gange og 550 gange viser den krone. Forklar, hvorfor dette antal ligger i det exceptionelle område. 

3. En uærlig mønt kastes 1000 gange, og 550 gange viser den krone. Hvad skal sandsynligheden for krone være, for at dette antal netop er normalt? 


Brugbart svar (1)

Svar #1
27. februar 2019 af peter lind

1 og 2:Det er binomialfordelinger med p=½ og n = 100 henholdsvis 1000. Slå op i dit CAS værktøj, regneark eller lignende hvad P(X>55) henholdsvis P(X>550) er

3: Det kommer an på signifikantsniveaut. Hvis signinfikantniveauet er p slå op hvad x er for P(X>x) >p


Svar #2
27. februar 2019 af Emma1610 (Slettet)

#1

1 og 2:Det er binomialfordelinger med p=½ og n = 100 henholdsvis 1000. Slå op i dit CAS værktøj, regneark eller lignende hvad P(X>55) henholdsvis P(X>550) er

3: Det kommer an på signifikantsniveaut. Hvis signinfikantniveauet er p slå op hvad x er for P(X>x) >p

Hvorfor er p = ½ ? 


Brugbart svar (1)

Svar #3
27. februar 2019 af peter lind

Fordi det er en rlig mønt. Så er sandsynlighed for hver side den samme og altså ½


Skriv et svar til: Sandsynlighedsregning - stokastisk variabel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.