Matematik

Mat a 2018 december

28. februar 2019 af brojjjjjj (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hejsa,

er der nogle der ligger inde med et løsningsforslag til mat a 7.decmber 2018


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. februar 2019 af AMelev

Øh til Folkeskolen eller hvilken uddannelse? Din profil er tvetydig - ret den lige til.

Jeg tvivler på, at der er besvarelser til eksamenssættene fra dec. 2018, men prøv selv og spørg så her, hvis du løber ind i problemer (1 tråd pr. opgave).


Svar #2
28. februar 2019 af brojjjjjj (Slettet)

har du mulighed for at hjælpe med opgave b 

Vedhæftet fil:1867306.png

Brugbart svar (0)

Svar #3
28. februar 2019 af AMelev


Svar #4
28. februar 2019 af brojjjjjj (Slettet)

Ja hvordan løses b 


Brugbart svar (0)

Svar #5
28. februar 2019 af AMelev

De kumulerede frekvenser F(x) er antal %, der er ≤ x.

a)
Lav en tabel over intervalendepunkterne {0, 20, 40, ..., 90, 110} og de tilsvarende kumulerede frekvenser (%)

F(0) = 0, da der ikke er nogen, der er under 0 år.
F(20) = 23.36, da alle i intervallet 0 - 20 er ≤ 20
F(40) = 23.36 + 24.42, da både de 23.36% i intervallet 0 - 20 og de 24.42% i intervallet 20 - 40 er  ≤ 40
osv.
F(110) = 100, da alle er ≤ 110

Så afsætter du punkterne (x,F(x)) fra tabellen og forbinder dem med rette linjestykker, og så har du sumkurven.

b)
På sumkurven aflæser du F(65) på 2.aksen, der angiver hvor mange % af befolkningen, der er 65 år eller under. Den resterende procentdel er så over 65 år.
Den %-del ganger du med befolkningstallet, så du får, hvor mange personer, der er over 65 år.
Tilsvarende finder du, hvor mange personer, der er over 67 år, og kan så beregne ændringen i antal "pensionister", hvis pensionsalderen sættes op fra 65 til 67 år.


Skriv et svar til: Mat a 2018 december

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.