Matematik

Prisoptimering

01. marts 2019 af helpn - Niveau: C-niveau

Hej! Er der en der kan hjælpe med en eller flere af disse opgaver? 

Vedhæftet fil: prisoptimering.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
01. marts 2019 af Pyrros

Nej. Du bliver nødt til selv at lave noget. Skriv hvad du har svært ved og hvilke tanker du allerede har gjort dig.


Svar #2
01. marts 2019 af helpn

a) omsætningen er afsætning x salgspris, kan bare ikke lige se hvordan jeg kan opstille funktionen til den.

b) VO= VE x afsætning, og vi kender VE, så det er vel bare 459^x

c) DB=Omsætning - VO, men igen, kan ikke se hvordan jeg finder forskriften.

d)-f) har jeg styr på.

g) er jeg lidt i tvivl om

Så det er egentlig mest det med forskriften, jeg har svært ved at indse

Brugbart svar (0)

Svar #3
06. marts 2019 af Pyrros

#2 a) omsætningen er afsætning x salgspris, kan bare ikke lige se hvordan jeg kan opstille funktionen til den.

b) VO= VE x afsætning, og vi kender VE, så det er vel bare 459^x

c) DB=Omsætning - VO, men igen, kan ikke se hvordan jeg finder forskriften.

d)-f) har jeg styr på.

g) er jeg lidt i tvivl om

Så det er egentlig mest det med forskriften, jeg har svært ved at indse


Du ved allerede at stykprisen er givet ved p(x)=1450-x. Omsætningen må vel være stykprisen gange afsætningen (altså antal stykker der afsættes). M(x)=p\cdot x=x\cdot (1450-x)\Longrightarrow M(x)=1450x-x^2


Skriv et svar til: Prisoptimering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.