Fysik

Massedefekt og Bindingsenergi

03. marts 2019 af TingtokTea - Niveau: B-niveau

Jeg kan se at der må være en fejl i min massedefekt udregning, men kan ikke finde den?

Vedhæftet fil: fysiktingting.JPG

Brugbart svar (0)

Svar #1
03. marts 2019 af mathon

Du skal først omregne fra u til kg.

         \small 1=1.66\cdot 10^{-27}\; \tfrac{kg}{u}

         \small \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \small -26.9815\; u=\left (-26.9815\; u \right )\cdot 1=\left (-26.9815\; u \right )\cdot\left ( 1.66\cdot 10^{-27}\tfrac{kg}{u} \right )=-4.48\cdot 10^{-26}\; kg

         \small \Delta E=\Delta m\cdot c^2=\left (-4.48\cdot 10^{-26}\; kg \right )\cdot \left (3\cdot 10^8\; \tfrac{m}{s} \right )^2=-4.027\cdot 10^{-9}\; J


Skriv et svar til: Massedefekt og Bindingsenergi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.