Matematik

Hjælp til aflevering!

03. marts 2019 af ThiBoss (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hey

Jeg skal finde ud af hvor mange kopper med kaffe nogle elever skal sælge for at få et overskud på mindst 500 kr. 

Der skal bruges en pose med kaffe til at fylde en pose med 40 engangskopper. Kopper og kaffe = 18,5+39,5 = 58. 

1 kop med kaffe koster 5 kr.  

Tak på forhånd :-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. marts 2019 af StoreNord

x kopper kaffe indbringer 5x kroner.
Udgifterne er 58 kr

Løs uligheden:                     5x > 58     Nej det er vist ikke rigtigt


Brugbart svar (2)

Svar #2
03. marts 2019 af Sveppalyf (Slettet)

Vi er nødt til at starte med at finde ud af hvor mange poser kaffe og kopper eleverne skal købe.

Fortjenesten ved 1 pose kaffe + 1 pose kopper er

5*40 - (18,50 + 39,50) = 142 kr

For at tjene mindst 500 kr er de altså nødt til at købe mindst

500 kr / 142 kr = 3,52

altså mindst 4 sæt kaffe+kopper.

For at tjene 500 kr skal de altså sælge

500 = 5x - 4(18,50 + 39,50)  <=>

x = 146,4

De skal altså købe 4 poser kaffe og 4 poser kopper og sælge mindst 147 stk.


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. marts 2019 af mathon

              \small \small (\underset{\textup{antal kopper}}{x\cdot 40)}\cdot 5-x\cdot 58>500\qquad x>0\textup{ og hel}


Brugbart svar (0)

Svar #4
03. marts 2019 af mathon

                200x-58x-500>0

                x>3.5211
dvs          x\geq 4

hvoraf
               minimum 3.5211\cdot 40=140.8\approx 141\; (\textup{kopper})
 


Svar #5
03. marts 2019 af ThiBoss (Slettet)

Tak for hjælpen :-)


Brugbart svar (0)

Svar #6
03. marts 2019 af mathon

dvs          x\geq 4     skal slettes.


Skriv et svar til: Hjælp til aflevering!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.