Matematik

Ellipsens ligning

03. marts 2019 af Yaksi19 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej,

Jeg skal angive og udlede ellipsens ligning.

Nogen som kan hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. marts 2019 af peter lind

Se dog i din bog. Du kan ikke forvente at vi skal skrive en ny beskrivelse, der skal være bedre en den du har. Hvis du har problemer med at forstå, hvad der står der, kan du vende tilbage


Svar #2
03. marts 2019 af Yaksi19 (Slettet)

Jeg har ikke en bog, hvor ellipsens ligning fremgår

Brugbart svar (0)

Svar #3
03. marts 2019 af ringstedLC

Der er en del størrelser og begreber at holde styr på, men ligningen er:

\begin{align*} \frac{x^2}{a^2}+\frac{y^2}{b^2} &= 1 \;,\;a=0.5\cdot \left | storaksen \right | \;,\;b=0.5\cdot \left | lilleaksen \right | \end{align*}

når ellipsen ligger så akserne er parallelle med koordinatssystemets akser og har centrum i origo.


Brugbart svar (0)

Svar #4
03. marts 2019 af Eksperimentalfysikeren

Elipsens ligning kan udledes ud fra flere forskellige udgangspunkter. Er det ud fra brændpunkt og ledelinie, keglesnit eller geometrisk sted for de punkter, hvor summen af afstandene til to givne punkter har en given størrelse?


Svar #5
03. marts 2019 af Yaksi19 (Slettet)

Jeg ved det ikke. Det er spørgsmålet som jeg har skrevet det, som er en del af en emneopgave om kvadratisk programmering

Skriv et svar til: Ellipsens ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.