Matematik

Kombinatorik og sandsynlighedsregning

04. marts 2019 af Lykke93 - Niveau: B-niveau

Opgave 947: Idet n er antalsparameter og p er sandsynlighedsparameter, skal sandsynlighederne i bionialfordelingerne med parametrene:

a) n = 4, p = 0,2
b) n = 4, p = 0,8
c) n = 7, p = 0,8
Bestemmes 


Tegn de tilsvarende stolpediagrammer. 

Jeg kender godt formlen P(r) = K(n,r)*p^r*(1-p)^(n-r) 
Men jeg forstår ikke helt hvad det er jeg skal regne ud.
Skal jeg selv komme på en slags stikprøve eller hvordan? 

Alt hjælp modtages med kyshånd. 


Brugbart svar (1)

Svar #1
04. marts 2019 af Sveppalyf (Slettet)

Du skal vist bare i a) og b) beregne P(X = 1), P(X = 2), P(X = 3) og P(X = 4).

I c) er det så P(X = 1), P(X = 2), ...., P(X = 7).


Svar #2
04. marts 2019 af Lykke93

Mange tak for svar. Havde godt tænkt tanken men troede bare det var lidt for simpelt.


Svar #3
04. marts 2019 af Lykke93

P(X=1) = K(4,1)*0,21*0,83= 0,4096

Er vi enige om at det er det jeg skal gøre? selvfølgelig for dem alle sammen

Og er der så 4 svar til opgave a eller skal jeg gøre noget andet derefter?


Brugbart svar (1)

Svar #4
04. marts 2019 af Sveppalyf (Slettet)

Ja, det er rigtigt. Og så beregner du P(X=2), P(X=3) og P(X=4) på samme måde og tegner de fire sandsynligheder ind i et stolpediagram.


Skriv et svar til: Kombinatorik og sandsynlighedsregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.