Matematik

ukendte tal

05. marts 2019 af shirayuki (Slettet) - Niveau: 8. klasse

 Maria har korrekt multipliceret 2 tocifrede tal på et stykke papir.  
Bagefter streger hun tre cifre ud.  
Hvad er summen af de tre cifre Maria stregede ud? 
 

Vedhæftet fil: ghjk.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
05. marts 2019 af oppenede

Da tallet slutter på 2, så skal 3 ganges med 4, da ingen andre tal i tretabellen slutter på 2.
   _3 × 24 = 3_2

Hvis det første ciffer er 2 (eller højere), så giver det noget med mindst 500, så
   13 × 24 = 3_2

Venstresiden kan nu omskrives til:
   24 + 12*(12+12) = 24 + 144 + 144 = 24 + 288 = 312


Skriv et svar til: ukendte tal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.