Matematik

radianer

06. marts 2019 af hadisa (Slettet) - Niveau: A-niveau

hej 

jeg står her med en opgave, som skal løses, men jeg ved sempelthen ikke, hvordan.

jeg har et spørgsmål, der hander om hvordan man kan finde den eksakte cos værdi for cos(pi/10) ud fra additionformlerne.

håber nogen hjælper mig


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. marts 2019 af Bibo53

Benyt at

\frac{\pi}{10}=\frac{2\pi}{20}=\frac{2\pi}{4}-\frac{2\pi}{5}

samt

\cos\left(\frac{2\pi}{5}\right)=\frac{\sqrt{5}-1}{4}


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. marts 2019 af AMelev

Hvis værdien cos(\frac{\pi}{5})=\frac{\sqrt{5}+1}{4} er velkendt, er det måske lettere at bruge formlen for cos(2v), så du slipper for sin. 

cos(2v)=cos^2(v)-1 
Den kan let vises fra cos(v + v), hvis I ikke allerede har gjort det.


cos(\frac{\pi}{5})=cos(2\cdot \frac{\pi}{10}) 

Indsæt og løs mht. cos( \frac{\pi}{10}).


Svar #4
09. marts 2019 af hadisa (Slettet)

Tak for savret

Skriv et svar til: radianer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.