Matematik

Fp10

06. marts 2019 af MUHAMMMAD (Slettet) - Niveau: 10. klasse

Hej derude 

en venlig sjæl der kan hjælpe.

Det haser...

Martin arbejder i et andet firma, der sælger juletræer. Han tjener 75,34 kr. i timen, uanset hvor mange juletræer han sælger. 1.4 Hvor mange juletræer skal Frederik i gennemsnit sælge i timen for at tjene det samme, som Martin tjener i timen?
Dog skal  der siges at Frederik tjener 65,61 kr. i timen 
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. marts 2019 af OliverHviid

Kom med hele opgaven.


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. marts 2019 af Soeffi

#0. Hvor meget tjener han pr. træ?

Svar #3
07. marts 2019 af MUHAMMMAD (Slettet)

jeg vedhæfer den lige 

spg 1,4

Vedhæftet fil:FP10 Matematik EMSB.pdf

Brugbart svar (0)

Svar #4
07. marts 2019 af PeterValberg

Du skal løse ligningen:

75,34 = 65,61 + 3·x

hvor x er det antal træer, som Frederik skal sælge i timen,
for at han tjener lige s meget som Martin....
Rund resultatet op til nærmeste hele antal træer....

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)

Vedhæftet fil:Udklip.JPG

Brugbart svar (0)

Svar #5
27. april 2019 af skolebrugerhaha (Slettet)

Her er mit svar til den - du skal bare sige fx 2 x 3 (3 da det er prisen pr. juletræ) og plusse det med hans timeløn 

Hvis han sælger 3 juletræer i timen, kan han tjene lige under 1 krone mindre.

3 x 3 = 12 + 65,61 = 74,61,-


Brugbart svar (0)

Svar #6
27. april 2019 af ringstedLC

#5: Der er stort set ikke noget rigtigt i det svar.


Brugbart svar (0)

Svar #7
27. april 2019 af Soeffi


Brugbart svar (0)

Svar #8
27. april 2019 af skolebrugerhaha (Slettet)

#6 well fik 12 for det hele så det må vel være rigtigt somehow:) hvor er det forkert

Brugbart svar (0)

Svar #9
27. april 2019 af ringstedLC

Du skriver: "fx 2 x 3", hvor kommer "2" fra?

I din "udregning" er det så indsat som:

\begin{align*} 3\cdot 3 &{\color{Red} \: \: = 12+65.61} \\ 3\cdot 3&=9 \neq 12+65.61 \\ 12+65.61&{\color{Red} \: =74.61} \\ 12+65.61 &=77.61\neq74.61 \end{align*}

Men det værste er nok, at der ikke er en metode. Du skyder dig frem til et antal og finder indtjeningen.

Når du har fået 12 for det hele inklusive det her, så er din lærer enten doven eller uduelig, for det her er ikke "få uvæsentlige mangler".

Prøv at se metoden, der bruges i #4.


Brugbart svar (0)

Svar #10
28. april 2019 af skolebrugerhaha (Slettet)

jeg skrev FX 2 x 3 - det skrev jeg ikke i min opgave - 2 var et eksempel han kunne starte på;)) jeg kan sagtens se metoden;!

Brugbart svar (0)

Svar #11
28. april 2019 af skolebrugerhaha (Slettet)

ja jeg kom til at skrive 3x3=12. det 9. jeg havde kommet til lige at støtte 4x3 ind først der. du må undskylde jeg ikke bruger hele min fritid herinde, men kun lige faldt lver dette spørgsmål hurtigt

Brugbart svar (0)

Svar #12
28. april 2019 af ringstedLC

Du behøver ikke at undskylde, men tænk hellere over vigtigheden af, at de svar, vi giver her på SP, er rigtige.


Skriv et svar til: Fp10

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.