Matematik

Lining

07. marts 2019 af Monacj (Slettet) - Niveau: B-niveau

Har brug for Jeres hjælp til at løse denne ligning 

5x - 6 (x - 5) = 2 (x + 5) + 5 (x - 4)

Jeg er kørt total i baglås :-(


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. marts 2019 af AMelev

Gang ind i parenteserne og reducér på begge sider.
Saml derefter x'erne på den ene side og tallene på den anden ved at trække fra og lægge til.
Dividér til slut på begge sider med tallet, der er ganget på x.


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. marts 2019 af Studentos

5x-6(x-5)=2(x+5)+5(x-4)                           \Leftrightarrow

5x-6x+30=2x+10+5x-20                               \Leftrightarrow

-x+30=7x-10                                                               \Leftrightarrow

30+10=7x+x                                                                  \Leftrightarrow

\frac{8x}{8}=\frac{40}{8}                                                                                      \Leftrightarrow                   

x=5                                  


Skriv et svar til: Lining

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.