Matematik

Reducering

10. marts 2019 af confus (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hvorfor er følgende udtryk lig hinanden?

n2 + (2n+1) = (n+1) 

Burde højre side ikke give n2 + 2n + 2?

Er der noget helt elementært, som jeg overser?


Svar #1
10. marts 2019 af confus (Slettet)

når man ganger parenteserne ud giver 1*1 selvfølgelig 1 og man skal ikke sige 2*1... hold da op, som man kan på en søndag...


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. marts 2019 af OliverHviid

Man behøver faktisk ikke at gange parenteserne ud, da udtrykket (n+1)² kan reduceres hurtigere vha. 1. kvadratsætning.


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. marts 2019 af mathon

Venstre side:
                            \small n^2+(2n+1)=n^2+2n+1^2=(n+1)^2


Skriv et svar til: Reducering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.