Matematik

Reducer

10. marts 2019 af Sara113i (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, er der nogen som kan hjælpe mig med at reducerer denne? (a-2)^2+a*(6-a)-4

Jeg ved at den skal give 2*a

Men hvordan ved jeg ikke..

Der må gerne gives forklaringer på hvorfor i gør som i gør, da jeg skal kunne skrive min regnemåde..


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. marts 2019 af peter lind

Brug reglen om kvadratet på en toleddet størrels på den første parentes og gang ind med a i den anden parentes


Svar #2
10. marts 2019 af Sara113i (Slettet)

Det forstår jeg ikke :/


Brugbart svar (1)

Svar #3
10. marts 2019 af AMelev

Væn dig til at bruge den officielle formelsamling, som du må bruge til eksamen, så du bliver fortrolig med den, inden det går løs for alvor. Indholdsfortegnelsen er på side 4.

(a - 2)2 =  ... Se s. 7 (16)
a·(6 - a) = .... Gang a ind på begge led i parentesen      a·(b + c) = a·b + a·?c

 (a - 2)2  + a·(6 - a) - 4 = ,,,
Saml a2-leddene, a leddene og tallene.

Tjek med dit CAS-værktøj, og skriv igen, hvis du ikke får det samme og ikke kan finde fejlen. Husk i givet fald at lægge et billede af dine udregninger op.


Brugbart svar (1)

Svar #4
10. marts 2019 af mathon

            \small \left (a-2 \right )^2+a\cdot \left ( 6-a \right )-4

            \small \small a^2-4a+4+6a -a^2 -4=2a


Skriv et svar til: Reducer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.