Matematik

GeoGebra

13. marts 2019 af smolovJr - Niveau: B-niveau

Hej studieportalen

Når jeg skriver en funktion ind i GeoGebra.
Fx. f(x)=\frac{1}{3}x^3+\sqrt{x}
Det giver så 1,5x-0,1667 Eller: \frac{3}{2}x-\frac{1}{6}

Kan man på nogen måde få vist resultatet i brøker?

På forhånd tak! Og god dag.


Brugbart svar (1)

Svar #1
13. marts 2019 af AntonMacaronisen (Slettet)

Slettet

Brugbart svar (0)

Svar #2
13. marts 2019 af PikSlikDIck (Slettet)

Slettet

Brugbart svar (1)

Svar #3
13. marts 2019 af AntonMacaronisen (Slettet)

Slettet

Brugbart svar (0)

Svar #4
13. marts 2019 af PikSlikDIck (Slettet)

Slettet

Brugbart svar (0)

Svar #5
13. marts 2019 af PikSlikDIck (Slettet)

Slettet

Brugbart svar (1)

Svar #6
13. marts 2019 af AntonMacaronisen (Slettet)

Slettet

Brugbart svar (0)

Svar #7
13. marts 2019 af PikSlikDIck (Slettet)

Slettet

Brugbart svar (0)

Svar #8
13. marts 2019 af ringstedLC

Ja, hvis du med brøker mener eksakte værdier. Men da du skriver ikke ,hvad

\tfrac{3}{2}x-\tfrac{1}{6}

er resultatet af, har jeg tilladt mig at gætte på, at du skal finde ligningen for tangenten i (1,f(1)).

1. Hvis du selv laver ligningen, skriv (i "Input"): y = 3/2x - 1/6

GeoGebra laver en ret linje, der hedder: y = 1.5x - 0.1667, hvis du har valgt 4 decimaler. Højreklik og vælg "input form".

2. Hvis GeoGebra skal beregne ligningen, skriv i CAS: l:=Tangent(1,f)

GeoGebra laver en ret linje, der hedder: l: y = 3/2x - 1/6


Skriv et svar til: GeoGebra

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.