Matematik

Gældsformel

18. marts 2019 af 2Fab4U - Niveau: C-niveau

Jeg har dette spørgsmål:
Hannah køber en knallert til 20.000 kr
Han betaler 20% i udbetaling og afdrager restgælden over 4 år med en rente på 1,6% pr. måned
1) Bestem den månedlige ydelse 

Nogen som kan give et eksempel på hvordan man kan løse denne slags opgaver? 
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. marts 2019 af mathon

                               \small \begin{array}{lrcrrrr} \textup{knallertbel\o b}&&&=&20000{,}00\\ \textup{restg\ae ld}&&20000\cdot 0.80&=&16000{,}00 \\ \textup{m\aa nedlig ydelse}&&\frac{16000\cdot 0.016}{1-1.016^{-48}}&=&480{,}09 \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. marts 2019 af mathon

detaljer:
      gældsformel:
                                 \small G=y\cdot \frac{1-(1+r)^{-n}}{r}

      ydelse:

                                  \small y=\frac{G\cdot r}{1-(1+r)^{-n}}       


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. marts 2019 af AMelev

Væn dig til at bruge den officielle formelsamling, som du må bruge til eksamen, så du bliver fortrolig med den, inden det går løs for alvor. Indholdsfortegnelsen er på side 4.

Formlen for annuitetslån er side 5 (6)


Skriv et svar til: Gældsformel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.