Fysik

lys

20. marts 2019 af fayyd - Niveau: C-niveau

hej
er der noget kan hjælpen mig med dette sprøgsmål?

Når man sender lys ind mod et gitter, vil der være en højeste orden man kan se efter afbøjning i gitteret.

a) Hvad afhænger det højeste antal ordener af?

b) Og hvilken farve lys vil give det højeste antal ordener med det samme gitter?

på forhold tak


Brugbart svar (1)

Svar #1
20. marts 2019 af mathon

...at den maksimalt mulige afbøjningsvinkel vinkel er 90°.

a)
           \small n_{max}=\left \lfloor \frac{d}{\lambda } \right \rfloor


Brugbart svar (1)

Svar #2
20. marts 2019 af peter lind

der gælder d*sin(θn) = n*λ <=> n = d*sin(θn)/λ  For at det kan blive så stor som mulig, skal sin(θn) være så stor som mulig hvilket vil sige så tæt på 1 som mulig. For at det skal lade sig gøre må d være så lille som mulig og  λ så stor som mulig

rød lys


Brugbart svar (1)

Svar #3
20. marts 2019 af Eksperimentalfysikeren

Skal n være så stor som muligt, skal λ være så lille som muligt, dvs blåt lys.


Skriv et svar til: lys

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.