Matematik

Lineær funktion.

21. marts 2019 af Monacj (Slettet) - Niveau: B-niveau

Skal lige låne en smule hjælp, hvordan tegner Jeg dette ind i en graf ? 

Vedhæftet fil: Matematik opgave1.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
21. marts 2019 af mathon

        \small \begin{array}{|c|c|c|c|c|c|c|ll} x_1&y_1&x_2&y_2&a&b&y=ax+b\\ \hline -1&4&6&-2&a=\frac{y_2-y_1}{x_2-x_1}&b=y_1-a\cdot x_1&y=ax+b \end{array}\qquad\textup{da funktionen er aftagende}


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. marts 2019 af AMelev

Grafen for f er en ret linje, og da funktionen er aftagende, er funktionsværdien størst i x = -1 og mindst i x = 6, så linjen skal gå fra (-1,4) til (6,-2).


Svar #3
21. marts 2019 af Monacj (Slettet)

Det er super fint, men kan ikke tegne det ind i en graf.  Kan ikke få det til at virke inde på Geogebra ??


Brugbart svar (0)

Svar #4
21. marts 2019 af AMelev

Angiv de to punkter ved at skrive (-1,6) hhv. (-2,4) i indtastningslinjen.
Klik på den lille pil nederst til højre ved linje og vælg linjestykke.
Tegn så linjestykket fra A til B

Vedhæftet fil:Billede.jpg

Skriv et svar til: Lineær funktion.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.