Fysik

hjælp til fysikopgave

23. marts 2019 af Smillalarsen1 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Beskriv begreberne tilstandsform/(fase), tilstandsændring/(faseovergang).

Hvad kan formlerne \Delta E= L_{s}\cdot \Delta m og \Delta E= L_{f }\cdot \Delta m  fortælle dig om en faseovergang for et givent materiale?

Hvor meget energi kræver det at fordampe 5 g vand?


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. marts 2019 af mathon

Fordampning af 5 g vand ved 100°C:

               \small E=\left ( 0.005\; kg \right )\cdot \left (2260 \; \tfrac{kJ}{kg} \right )=11.3\; kJ


Skriv et svar til: hjælp til fysikopgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.