Matematik

algebra

25. marts 2019 af Kathrine9087 - Niveau: 9. klasse

Hej

Jeg har en opgave i matematik, som jeg ikke kan løse.

 Anna beder Brian om at tænke på to tal, x og y, og udføre følgende beregninger:
a = x + y
b = x – y
Brian vælger tallene x = 5 og y = –3
1 Vis ved beregning, at b – a = 6.

2. Anna siger, at a + b altid vil give 2x lige meget hvad y er.

Har Anna ret? Du skal begrunde dit svar.


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. marts 2019 af guuoo2 (Slettet)

Indsæt  x = 5 og y = –3  i formlerne for a og b. Når du deraf kender a og b's talværdi, så træk a fra b.


Svar #2
25. marts 2019 af Kathrine9087

a= 5+5= 10

b= 5+3= 8

når jeg trækker a med b sammen får jeg resultatet 2 og ikke 6?


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. marts 2019 af oppenede

I formlen  a = x + y  har du indsat y forkert.


Svar #4
25. marts 2019 af Kathrine9087

uhmm det lagde jeg lige mærke til. 

Tak for hjælpen, jeg tror jeg har fundet løsningen.


Skriv et svar til: algebra

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.