Matematik

matematik find x

28. marts 2019 af liddi (Slettet) - Niveau: C-niveau

hej sidder på en opgave der normalt ville ses som relativ nemt men kan simpelthen ikke huske hvad man regner først og om det + minus eller *

opgaven lyder egentlig jeg skal finde fejlen fra linje 2 til 3 fra opstillingen af:

3 *(x- 2)= 2x+  4

3x-6=2x + 4

3x = 2x -2

x = -2

hvorefter jeg så skal stille formlen rigtigt op

håber nogen kan hjælpe, på forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. marts 2019 af OliverHviid

Man har 3x-6=2x + 4, som giver 3x=2x+10 ikke 3x=2x-2, da det modsatte af subtraktion er addition.


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. marts 2019 af AMelev

#0 Funktioner før gange og divider før plus og minus, når man beregner.
Omvendt, når man løser ligninger - dog er det nemmest at gange ind i parenteser og reducere allerførst..


Skriv et svar til: matematik find x

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.