Matematik

lægning af kvadratiske fliser

29. marts 2019 af elle2503 - Niveau: 7. klasse

Laura skal lægge kvadratiske fliser i brusenichen, så hele brusenichen bliver fyldt ud. 

En flise har en sidelængde på 25 cm, når der også er afsat plads til fuge. 

spg: 1.3 undersøg og vis på grundplanen, hvor mange fliser Laura skal bruge til brusenichen. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. marts 2019 af PeterValberg

Du skal sådan set bare finde ud af, hvor mange fliser der kan ligge på
langs og på tværs af brusekabinen og så gange det med hinanden.
Hvis brusekabinen fx er 1,5 meter på hver led, så kan der ligge
6 fliser på hver led, hilket giver 6 · 6 = 36 fliser i alt.

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
29. marts 2019 af elle2503

så 2.90 m divideret med 25 og 4.30 m divideret med 25 (25 fordi så store er fliserne)

2.90 divideret med 25 = 0.116

4.30 divideret med 25 = 0.172

0.116 * 0.172 = 0.019952 fliser?


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. marts 2019 af PeterValberg

Nej, ikke helt....
Du skal lave længde og bredde til
centimeter, inden du dividerer med 25.
- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #4
29. marts 2019 af elle2503

så 2.90 = 2900 cm

4.30 = 4300 cm

divideret med 25

4300 = 172

2900 = 116

172 * 116 = 19952?


Brugbart svar (0)

Svar #5
29. marts 2019 af PeterValberg

NEJ.....
Der "går" kun 100 cm på en meter.
2,90 m = 290 cm
4,3 m = 430 cm
- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #6
31. marts 2019 af elle2503

det giver så 199.52 men det er jo ikke et hel tal?


Skriv et svar til: lægning af kvadratiske fliser

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.