Matematik

Differentialregning

04. april 2019 af tboneisreal (Slettet) - Niveau: B-niveau

Er helt lost i den her opgave. Nogen der kan hjælpe? :)

billede vedhæftet

Vedhæftet fil: opgave 6 hjælp.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
04. april 2019 af mathon


Brugbart svar (1)

Svar #2
04. april 2019 af mathon

På figuren ses,
at
                            \small 2b+2x=12

                            \small b+x=6

                            \small \small b=6-x\qquad 1<x<5
Længden
af bunden:
                            \small \small L=12-x


Brugbart svar (1)

Svar #3
04. april 2019 af mathon

b)

Æskens rumfang:
                                   \small \begin{array}{llcl} &R&=&\textup{h\o jde}\cdot \textup{l\ae ngde}\cdot \textup{bredde} \\\\&R(x)&=&x\cdot(12-x)\cdot(6-x) \end{array}


Brugbart svar (1)

Svar #4
04. april 2019 af mathon

                              \small R(x)=x^3-18x^2+72x

                              \small R{\, }'(x)=3x^2-36x+72

Maksimalt rumfang
kræver bl.a.
                              \small R{\, }'(x)=0


Svar #5
04. april 2019 af tboneisreal (Slettet)

Mange tak Mathon


Skriv et svar til: Differentialregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.