Virksomhedsøkonomi (VØ el. EØ)

Med udgangspunkt i momsbeløbet skal du beregne priser inklusiv og eksklusiv moms.

07. april 2019 af Hjælpmigtak007 (Slettet) - Niveau: C-niveau
Kan ikke finde ud af hvad jeg skal gøre her..
Med udgangspunkt i momsbeløbet skal du beregne priser inklusiv og eksklusiv moms.
Ved at momsbeløbet er 450 og at den er på 25%

Brugbart svar (0)

Svar #1
07. april 2019 af ringstedLC

Hvis der er betalt 450,- kr. i moms:

\begin{align*} Bel\o b_{ex.\;moms} &= \frac{Moms_{bel\o b}\cdot 100\%}{Moms\%}\;\left (kr. \right ) \\ &=\frac{450\cdot 100}{25}=1800\;kr. \\ Bel\o b_{incl.\;moms} &=Bel\o b_{ex.\;moms}+Moms_{bel\o b}\;\left (kr. \right ) \\ &=1800+450=2250\;kr. \end{align*}


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. april 2019 af mathon

eller noteret:

                    \small \begin{array}{llll} B_{exc}&&\textup{kr}&450\cdot 4=1800\\\\ B_{inc}&&\textup{kr}&450\cdot 5=2250 \end{array}


Svar #3
07. april 2019 af Hjælpmigtak007 (Slettet)

Men hvorfor *4 og *5?

Brugbart svar (0)

Svar #4
07. april 2019 af ringstedLC

#3: Fordi:

\begin{align*} \left (4\;? \right ):\frac{100\%}{25\%} &= \frac{4}{1}=4\;(\cdot Moms_{bel\o b}) \\ \left (5\;? \right ):\frac{100\%}{25\%}+25\% &= \frac{100\%}{25\%}+\frac{25\%}{25\%}=4+1=5\;(\cdot Moms_{bel\o b}) \end{align*}


Brugbart svar (0)

Svar #5
08. april 2019 af mathon

Forholdstal
                       \small \begin{array}{lcccc} &\textup{Forhold}&&&\textup{Forhold}\\ B_{exc:}&100&&&4\\ \textup{moms:}&25&&&1\\ B_{inc:}&125&&&5 \end{array}


Svar #6
08. april 2019 af Hjælpmigtak007 (Slettet)

Tror jeg har forstået nu, tak

Skriv et svar til: Med udgangspunkt i momsbeløbet skal du beregne priser inklusiv og eksklusiv moms.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.