Matematik

Reducer?

07. april 2019 af Havelåg (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Kan virkelige ikke finde ud af at reducere.

Vil i ikke nok hjælpe mig?

2a+a-4+3a=

3a+7b+a+

(a-8)+(4a+9)

(3x+5)-(x+1)

På forhånd tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. april 2019 af OliverHviid

Det gælder om at forenkle udtrykkene. Vi kan tage den første som eksempel:

2a+a-4+3a kan reduceres til 6a-4, da 2a+a=3a  og 3a+3a=6a og -4 kan ikke reduceres i sig selv. 

Du skal altså huske at lægge tallene sammen og (ens) bogstaver sammen. Husk også, at man hæver en minusparentes ved at ændre fortegn på hvert led inden i parentsen. Plusparenteser kan hæves uden videre. Kan du komme videre nu? 


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. april 2019 af mathon

                   \small \begin{array}{lllll} 2a+a-4+3a=\left (2+1+3 \right )a-4&=&6a-4 \\\\ 3a+7b+a=(3+1)a+7b&=&4a+7b\\\\ a-8+4a+9=(1+4)a+1&=&5a+1 \end{array}


Skriv et svar til: Reducer?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.