Matematik

Sandsynlighed igen igen

10. april 2019 af 1001001 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, jeg har nu fundet to metoder hvorpå jeg kan finde sandsynligheden, men jeg får desværre også to forskellige svar. 
Jeg har vedhæftet opgaven og min løsning, og jeg håbede lidt på, at der ville være en hjælpsom en, herinde, som kunne regne efter og se om det er CDF eller PDF, jeg skal benytte i maple for at få den rigtige løsning. 
På forhånd, tak!

Vedhæftet fil: studieportalen3.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
10. april 2019 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. april 2019 af peter lind

Jeg ved ikke hvad PDF og CDF betyder i dette her men

Det er en binomialfordeling med n=10 og p=0,7

1) P(X=10) = 0,710 = 0,282...

2) Du skal enten finde P(X=6)+P(X=7)+P(X=8) eller alternativt P(6≤X≤8), hvilket sikkert kan gøres i dit CAS værktøj

3) Du skal ikke beregne P(X=7) men P(X≥7)= P(X=7)+P(X=8)+P(X=9)+P(X=10) = 1-P(X<7)


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. april 2019 af Nabla

CDF står for Cumulative distribution function, og fortæller dig altså noget om den kumulerede sandsynlighed.
\small CDF(X,\ 10) = P(X\leq 10). Derfor ser du, at CDF(X,\ 10) = 1 - det svarer til sandsynligheden for, at udfaldet er 10 eller derunder, hvilket jo dækker over hele udfaldsrummet, derfor må det være 100%. PDF derimod fortæller dig om sandsynligheden for det specifikke udfald, hvilket netop er hvorfor PDF(X, 10) er så lille en værdi - vi forventer, at sandsynligheden for at trække 10 sorte kugler fra en urne, hvor kun 70% er sorte er temmelig lille, da det er et ret usandsynligt udfald!

Det er bare vigtigt at huske på, at:
CDF(X, k) = P(X ≤ k)
PDF(X, k) = P(X = k)


Svar #4
10. april 2019 af 1001001 (Slettet)

Pefect:

#2
fik du 73 % ved 1-P(X<7) også eller?

og kunne du evt. tjekke min sidste opgave også, jeg er en del usikker.

Vedhæftet fil:studie sandsynlighed.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #5
10. april 2019 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #6
10. april 2019 af peter lind

Det er helt forkert

a) K(8,2) da der er 8 elever

b) Det er ikke en binomialfordeling. Du skal bruge at sandsynligheden er antal gunst udfald/antal mulige udfald så det bliver

K(6,2)/K(8, 2)


Svar #7
10. april 2019 af 1001001 (Slettet)

Okay, men jeg får det til 99 %, kan det være rigtigt?

Vedhæftet fil:sand.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #8
10. april 2019 af peter lind

5) Der står K(6,2) i tælleren Der skal vælges 2 ud af 6


Brugbart svar (0)

Svar #9
11. april 2019 af PeterValberg

I forlængelse af #1

Beregningerne er foretaget vha. KeHaTools, der er et gratis plugin
til MS Excel (hent det her: < LINK > )
Når det er installeret, finder du udvidelsen under fanen "Data"

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)

Vedhæftet fil:Udklip.JPG

Brugbart svar (0)

Svar #10
11. april 2019 af PeterValberg

I forlængelse af #9

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)

Vedhæftet fil:Unavngivet.png

Skriv et svar til: Sandsynlighed igen igen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.