Matematik

Bolle notation

10. april 2019 af KennethLarsens (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har 2 funktioner 

f(x)=x+5 og g(x)=kvadratrod x

Bestem definitionensmængden for den sammensatte funktion g o f ?

Hvordan gøres dette ? Skal det differentieres?


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. april 2019 af OliverHviid

g o f betyder g(f(x)), så start med at finde denne. Prøv så derefter at se, hvilken x-værdier kan gælde.


Svar #2
10. april 2019 af KennethLarsens (Slettet)

Det er lige den jeg ikke ved hvordan man finder 

Jeg har indtil videre gjort følgende:

f(x)=x+5 

g(x)=kvadratrod x

g(f(x))=kvadratroden x-5

Kvadratroden af positive tal

x-5 skal være større end 0

x-5=5 

x=5

Men jeg aner ikke om jeg er helt ude af et sidespor?


Svar #3
10. april 2019 af KennethLarsens (Slettet)

?


Brugbart svar (0)

Svar #4
10. april 2019 af peter lind

du er helt på vildspor. g(f(x)) = g(kvrod(x) ) = kvrod(x)+5


Svar #5
10. april 2019 af KennethLarsens (Slettet)

Så tror jeg jeg skal have den skåret helt ud i pap, for i klassen gjorde vi noget lignende, det jeg skrev


Brugbart svar (0)

Svar #6
10. april 2019 af peter lind

Det er bestemt ikke det du har fået at vide i klassen, Resultatet af en sammensætning af 2 funktioner er en ny funktion ikke en løsning til en ligning. Billedet af f(x) er y = kvrod(x) Det skal du så tage et nyt billed fra hvilket vil sige at det skal tage billedet af og trække 5 fra. Jeg ved ikke hvordan jeg ellers skal forklare dig det. Det er simpelthen jo en definition.


Svar #7
10. april 2019 af KennethLarsens (Slettet)

men bliver svaret så bare g(f(x)=kvadratrod(x)+5?


Brugbart svar (0)

Svar #8
10. april 2019 af peter lind

ja


Brugbart svar (0)

Svar #9
10. april 2019 af Anders521

Det du har skrevet i #7 er regneforskriften for den sammensatte funktion g( f(x) ), hvilket også er givet i #4. Du bliver bedt om at bestemme definitionsmængden for denne funktion. Hvad sker der f.eks. hvis du indsætter negative tal ind i regneforskriften?


Svar #10
10. april 2019 af KennethLarsens (Slettet)

Skal jeg bare kommentere på at negative tal ikke må indsættes i kvadratroden og at definitionsmængden så bliver [0;uendelig[


Brugbart svar (0)

Svar #11
10. april 2019 af peter lind

Det vsentlige er at angive resultatet. At angive defintionsmængden vil da være positivt


Brugbart svar (0)

Svar #12
11. april 2019 af Eksperimentalfysikeren

Der er en parentesfejl i #4 g(f(x)) = kvrod(f(x)) = kvrod(x+5), ikke kvrod(x)+5.


Skriv et svar til: Bolle notation

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.