Matematik

Aflevering

15. april 2019 af MariaBz (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har fået dette spørgsmål i en aflevering; Bestem andelen af dage med en omsætning på over 3000 kr. 

Jeg har selvfølgelig fået tildelt mig et observationssæt. Er der en der kan svare mig på hvilken formel jeg skal bruge for at finde ud af hvor mange dage omsætningen er over 3000 kr. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. april 2019 af oppenede

Hvis datapunkterne står i A1 til A100, så skriv
  B1 =GETRIN(A1 - 3000)
  B2 =GETRIN(A2 - 3000)
  .....
  B100 =GETRIN(A100 - 3000)

og derefter
  C1 =SUM(B1:B100)


Svar #2
15. april 2019 af MariaBz (Slettet)

Jamen der er 200 datapunkter, så er der ike en hurtigere måde end at skulle igennem dem alle?

Brugbart svar (0)

Svar #3
15. april 2019 af oppenede

Det er meget nemt at skrive. Når du har skrevet "B1 =GETRIN(A1 - 3000)", så marker og kopier denne celle.
Marker da alle cellerne B1 til B200, og sæt ind. Så mangler kun C1-cellen.

Ved copy/paste forskydes variable på samme måde som forskellen mellem hvor der kopieres fra og til.


Svar #4
15. april 2019 af MariaBz (Slettet)

Der kommer bare til at stå 1 i alle cellerne fra 3000 og så derefter

Brugbart svar (0)

Svar #5
15. april 2019 af oppenede

Det betyder at alle tallene er større eller lig 3000.


Svar #6
15. april 2019 af MariaBz (Slettet)

Men er der en Formel til at udregne det?

Brugbart svar (0)

Svar #7
15. april 2019 af oppenede

Det er måske lidt simplere at skrive
    =COUNTIF(A1:A219,">=3000")


Brugbart svar (0)

Svar #8
15. april 2019 af AMelev

Nu har du igen lavet en ny tråd med samme opgave https://www.studieportalen.dk/forums/thread.aspx?id=1891375. Hvorfor ikke bare tælle op i din sorterede dataliste.


Brugbart svar (0)

Svar #9
15. april 2019 af ringstedLC

#2: 

Træk nu det højre nederste hjørne til sidste celle, der skal indeholde formlen.


Svar #10
15. april 2019 af MariaBz (Slettet)

Okay tak, men er der en fomel man manuelt kan bruge til det? Det er fordi jeg skal vise formlen hvis der er en. 


Brugbart svar (0)

Svar #11
15. april 2019 af AMelev

Hvis du laver en søjle med lutter et-taller i B-kolonnen, kan du med SUMHVIS få beregnet antallet af celler, hvor observationerne opfylder en given betingelse fx > 3000, idet alle et-taller, der står til højre for de celler, der opfylder betingelsen, lægges sammen. 
Med SUMHVISER kan du have flere betingelser og så få optalt intervalhyppighederne.

Se formlerne i vedhæftede. Bem. at betingelserne skal sættes i "...".

Vedhæftet fil:181379_marschall.xlsx

Skriv et svar til: Aflevering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.