Matematik

koordinatsystem med priser

15. april 2019 af elle2503 - Niveau: 10. klasse

2.7 Vis med beregning, at i Kristians sammenligning er de årlige omkostninger til benzinbilen ca. 2500 kr. Større end de omkostninger til dieselbilen. 

Diesel: 20000 ÷ 24,4 = 819.67 liter × 9,10 = 7458.997 + 1960 = 9418,997 

Benzin: 20000 ÷ 19,2 = 1041.66 liter × 10,50 = 10937,43 + 1020 = 11957,43 

9418,997 – 11957,43 = 2538,433 kr. 

Kristians sammenligning viser, at set over en 10-årige perioder er benzinbilen og dieselbilen cirka lige dyre, hvis man kører 20000 km om året. Han vil gerne vise dette resultat til sine kunder. 

2.8 vis resultatet af Kristians sammenligning i et koordinatsystem. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. april 2019 af ringstedLC

2.7 Jeg ved ikke, hvad du ønsker hjælp til, men du skal ihvertfald rette din opstilling for du bryder adskillige af matematikens regler:

\begin{align*} \tfrac{20000}{24.4} &= 819.67 \neq 819.67\cdot 9.10 \\ 9418.997-11957.43 &= -2538.433 \neq 2538.433 \end{align}

Du laver uligevægt i ligningerne og det mås man ikke.

- Du sætter enheder på værdierne lidt tilfældigt, hvorfor står der fx "liter".

- Der afrundes først ved facit og priser afrundes til højest to decimaler.

\begin{align*} \text{Omk}_{\text{diesel}}&:\;\; 9.10\cdot \tfrac{20000}{24.4}+1960=\;9419.02\text{ kr.} \\ \text{Omk}_{\text{benzin}}&: 10.50\cdot \tfrac{20000}{19.2}+1020=11957.50\text{ kr.} \\ \text{Forskel pr. \aa r}_{\text{benzin - diesel}}&:11957.50-9419.02=\;\;2538.43\text{ kr.} \approx 2500\text{ kr.} \end{align}


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. april 2019 af AMelev

Der mangler de oplysninger, der ligger til grund for dine beregninger, og jeg forstår ikke helt beregningerne.

Er ÷ et divisionstegn?
Dine = passer ikke. \frac{20000}{24.4}=819.67 og  \frac{20000}{24.4}\cdot 9.10=819.67\cdot 9.10=7458.997og 
7458.997 + 1960 = 9418,997, men de er ikke alle lig hinanden.
Hvor kommer 1960 fra?

Prøv lige at uploade opgaveformuleringen.


Skriv et svar til: koordinatsystem med priser

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.