Matematik

Logartime-funtkioner HJÆLP

16. april 2019 af Missippi - Niveau: C-niveau

HJÆLP! Kan slet ikke løse opgaven, forstår den ikke.

På figuren er vist de 2 logaritmefunktioner f(x)=Log(x) (grøn graf) og g(x)=ln(x) (rød graf)

SE BILLEDE

På den grønne graf kan man aflæse, at Log(10)=1 og på en røde graf kan man aflæse, at ln(2)=0,69…

a) Aflæs Log(4)

b) Aflæs Log(12)

c) Aflæs ln(4)

d) Aflæs ln(14)

Vedhæftet fil: logaritme.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
16. april 2019 af StoreNord

a) Aflæs Log(4)
          Fra 4 på x-aksen går du lodret op til den grønne graf; derfra går du vandret til venstre til y-aksen og aflæser 0,6.


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. april 2019 af StoreNord

Når Log(10) er1, er det 10-talslogaritmen vi snakker om. I 10 er der nemlig eet nul

Den naturlige logaritme (den røde) har tallet e=ca 2.7 som grundtal i stedet for 10.

Der findes også en 2-tals logaritme.

Alle logaritmer går gennem punktet (1,0).


Skriv et svar til: Logartime-funtkioner HJÆLP

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.