Fysik

Rigtig svær opgave

18. april 2019 af rikke0227 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej. Jeg har virkelig brug for hjælp til denne opgave. Har set på det men kan ikke finde ud af det. Håber der er nogen som vil hjælpe.

Vedhæftet fil: svær opgave.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
18. april 2019 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. april 2019 af mathon

a)
               \small U\cdot I=P

               \small U=\frac{P}{I}?

               \small U=\frac{503\; V\cdot A}{2.0\cdot 10^4\; A}


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. april 2019 af ringstedLC

a) 

\begin{align*} U &= \frac{P}{I} \end{align*}

b)

\begin{align*} P &= \frac{E}{t}\;,\;E=m\cdot l_{N}+m\cdot c_N\cdot \Delta T \\ \frac{m}{t} &=\;?\text{ kg/s} \end{align*}


Brugbart svar (0)

Svar #4
18. april 2019 af mathon

b)
               \small \small m\cdot \left ( 199\; \tfrac{kJ}{kg}+\left (1.04\tfrac{kJ}{kg\cdot K}\cdot \left ( 218.6\; K \right ) \right ) \right )=0.503\; \tfrac{kJ}{s}


Svar #5
19. april 2019 af rikke0227 (Slettet)

Passer det at massen giver o,o118 kg/s?
Iøvrigt for at komme frem til formlen har man så sat formlen for fordampning og formlen for opvarmning sammen?

Brugbart svar (0)

Svar #6
19. april 2019 af mathon

        Passer det at massen giver o,o118 kg/s?

                   \small Ja.

Korrektion:
b)
               \small \small\frac{ m\cdot \left ( 199\; \tfrac{kJ}{kg}+\left (1.04\tfrac{kJ}{kg\cdot K}\cdot \left ( 218.6\; K \right ) \right ) \right )}{t}=0.503\; \tfrac{kJ}{s}

               \small \small \small\frac{ m}{t}\cdot \left ( 199\; \tfrac{kJ}{kg}+\left (1.04\tfrac{kJ}{kg\cdot K}\cdot \left ( 218.6\; K \right ) \right ) \right )=0.503\; \tfrac{kJ}{s}


Brugbart svar (0)

Svar #7
19. april 2019 af Pajs1487

Jeg tror i må have lavet en regne fejl. Udregninger giver følgende resultater (den øverste er fra personlige udregninger og den nederste er via jeres givende formel:

Svaret er hermed ikke 0,0118 kg/s, men derimod 0,00118kg

Vedhæftet fil:Udklip.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #8
19. april 2019 af Pajs1487

.


Brugbart svar (0)

Svar #9
19. april 2019 af mathon

Jeg var for hurtig til at godkende.

Svaret er nemlig ikke 0,0118 kg/s, men derimod 0,00118 kg/s.


Skriv et svar til: Rigtig svær opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.