Fysik

Gnidningskraften

19. april 2019 af Stjerneskud2016 - Niveau: B-niveau

I opgave c), er gnidningskraften ikke den samme som trækkraften da det er konstant fart?

Vedhæftet fil: gnidningskraft.png

Brugbart svar (1)

Svar #1
19. april 2019 af Eksperimentalfysikeren

Det er ikke konstant fart. Der er en acceleration, derver opgivet til 1,5m/s2.


Brugbart svar (1)

Svar #2
19. april 2019 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. april 2019 af Sveppalyf (Slettet)

c) 

Fres = Ftræk - Fgnid  <=>

Fgnid = Ftræk - Fres

d)

A = • s

F og s er vektorer, så man skal lige passe på med fortegnet.

Trækkraften går i samme retning som bevægelsen, så vi har

Atrækkraft = Ftræk * s

e)

Her går gnidningskraften i modsatte retning af bevægelsen, så vi har

Agnidningskraft = -Fgnid * s


Brugbart svar (0)

Svar #4
19. april 2019 af Eksperimentalfysikeren

e) er uklar. Er det arbejdet på klodsen eller underlaget, der arbejdes på. De to arbejder er nummerisk lige store, men har modsatte fortegn.


Skriv et svar til: Gnidningskraften

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.