Matematik

Logartime

20. april 2019 af Missippi - Niveau: C-niveau

HJÆLP! Kan slet ikke løse opgaven, forstår den ikke.

På figuren er vist de 2 logaritmefunktioner f(x)=Log(x) (grøn graf) og g(x)=ln(x) (rød graf)

SE BILLEDE

På den grønne graf kan man aflæse, at Log(10)=1 og på en røde graf kan man aflæse, at ln(2)=0,69…

a) Aflæs Log(4)

b) Aflæs Log(12)

c) Aflæs ln(4)

d) Aflæs ln(14)

Vedhæftet fil: logaritme.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
20. april 2019 af oppenede

Funktionen f er givet ved forskriften
   f(x) = Log(x) 
og funktionens graf har ligningen y = f(x).

Indsættes x=4 i grafligningen, står der
     y = f(4)
som pr. f's forskrift svarer til
     y = Log(4)

Dvs. det punkt på grafen hvis x-værdi er 4, har y-værdien Log(4).
Derfor skal du aflæse y-værdien af det punkt på grafen hvis x-værdi er 4.

De tre andre er konceptuelt samme opgave.


Skriv et svar til: Logartime

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.