Matematik

isoler

20. april 2019 af unicorn66 - Niveau: C-niveau

hvordan isoler jeg k 

6= 4/(2+k)


Brugbart svar (1)

Svar #1
20. april 2019 af StoreNord

Gang begge sider med (2+k)


Brugbart svar (1)

Svar #2
20. april 2019 af Capion1

\frac{6}{1}=\frac{4}{2+k}\, \Leftrightarrow \, \, \frac{3}{1}=\frac{2}{2+k}\, \, \Leftrightarrow \, \, \frac{2+k}{1}=\frac{2}{3}\Leftrightarrow \, \, k=...


Svar #3
21. april 2019 af unicorn66

hvad med 5=100/1+k

her kan jeg ikke bare gør det til brøk også forkort?


Brugbart svar (1)

Svar #4
21. april 2019 af oppenede

#3

hvad med 5=100/1+k

her kan jeg ikke bare gør det til brøk også forkort?

Du har skrevet:
   5=\frac{100}{1}+k

Multiplikation og division har højere prioritet end addition og subtraktion.
Se https://www.webmatematik.dk/lektioner/7-9-klasse/algebra/regnearternes-hierarki

Hvis du mener:
   5=\frac{100}{1+k}
så bemærk at 100 er 20 gange større end 5, dvs. nævneren skal give 20, dvs. k = 19.


Skriv et svar til: isoler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.