Matematik

Indeks regning

23. april 2019 af GymLiv (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej alle, har set denne opgave der er vedhæftet, men har ikke før haft denne type. Opgave a får jeg til 12,81 men er der nogle der kan hjælpe mig med de andre ? :)

På forhånd tak

Vedhæftet fil: Udklip.JPG

Brugbart svar (0)

Svar #1
23. april 2019 af peter lind


Brugbart svar (1)

Svar #2
23. april 2019 af peter lind

a) 9*129,7/91,1

b)100*((129,7-91,1)/91,1)1/9

c) y=b*ax


Svar #3
23. april 2019 af GymLiv (Slettet)

Hej peter tak for svar, men hvorledes er du nået frem til facit?


Brugbart svar (1)

Svar #4
23. april 2019 af peter lind

a)Jeg bruger bare definitionen på indeks se formel 7 i din formelsamling

b) Det er desværre ikke helt rigtigt. Undskyld. Jeg kalder stigningen fra 2010 til 2019 for r9.Formlen er y= b(1+r)9 = b(1+r9)<=> 1+r9=(1+r)9 <=> (1+r9)1/9=1+r <=>r=(1+r9)1/9-1

se din formelsamling på side 20


Skriv et svar til: Indeks regning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.