Fysik

hjælp

24. april 2019 af univeres (Slettet) - Niveau: C-niveau

det udsendte lys fra en bestemt galakse har bølgelængden 486,1 nm, og det modtagne lys har bølgelængden 488,7 nm

b. en anden galakse bevæger sig væk fra os med en fart på 1,38 *10^5m/s.

det modtagene lys har bølglængden 434,2 nm. beregn bølgelængden af det udsendte lys 


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. april 2019 af m0ster0 (Slettet)

Du kan bruge Hubble loven. 

z = \frac{\Delta \lambda}{\lambda_0}

Der gælder også, at 

v = z\cdot c

dvs 

\frac{v}{c} = z = \frac{\Delta \lambda}{\lambda_0}

Derfor ender du nu ud med én ubekendt. Håber det hjalp!


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. april 2019 af AngelOneOne

Hej,

Ellers tag et kig her: http://astronomi.androide.dk/?page_id=379

/Angel

- - -

/Angel


"The Universe is under no obligation to make sense to you" - Niel deGrasse Tyson
Look deep into nature, and then you will understand everything better” - Albert Einstein


Skriv et svar til: hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.