Matematik

Kombinatorik og Binomialfordeling

25. april 2019 af soph0964 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej! 
Jeg har fået mine eksamensspørgsmål og skal op og fremlægge det ene her på mandag. Men forstår simpelthen ikke hvad jeg skal forklare og gøre. Jeg forstår nogenlunde selve binomialfordelingen med success // fiasko, at success er p mens fiasko er 1-p osv..

Kombinatorik og binomialfordelingen 

-  Redegør for, hvordan antallet af kombinationer hvormed ?? elementer kan udtrækkes fra en population pa° ?? elementer (?? ≤ ??), bestemmes

-  Redegør for hvad det vil sige at en sandsynlighedsfordeling er binomialfordelt, og redegør for hvordan binomialfordelingen kan anvendes til hypotesetests. Redegør desuden kort for ??!- test.

-  Giv et grundigt matematisk argument for binomialformlen

P(X = r) = k(??,??) · pr · (1 − ??)1-r

Håber i kan hjælpe mig:-) 


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. april 2019 af PeterValberg

Måske du kan finde lidt inspiration og hjælp < HER >

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
25. april 2019 af soph0964 (Slettet)

#0

Hej! 
Jeg har fået mine eksamensspørgsmål og skal op og fremlægge det ene her på mandag. Men forstår simpelthen ikke hvad jeg skal forklare og gøre. Jeg forstår nogenlunde selve binomialfordelingen med success // fiasko, at success er p mens fiasko er 1-p osv..

Kombinatorik og binomialfordelingen 

-  Redegør for, hvordan antallet af kombinationer hvormed r elementer kan udtrækkes fra en population på elementer (r ≤ n), bestemmes

-  Redegør for hvad det vil sige at en sandsynlighedsfordeling er binomialfordelt, og redegør for hvordan binomialfordelingen kan anvendes til hypotesetests. Redegør desuden kort for X2- test.

-  Giv et grundigt matematisk argument for binomialformlen

P(X = r) = k(n,r) · pr · (1 − p)1-r

Håber i kan hjælpe mig:-) 


Svar #3
25. april 2019 af soph0964 (Slettet)

#1

Måske du kan finde lidt inspiration og hjælp < HER >

Jeg kigger, tusind tak :-) 


Skriv et svar til: Kombinatorik og Binomialfordeling

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.