Fysik

Acceraltion

25. april 2019 af Hjælpmig1233 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej. Hvordan kan man bestemme hvor lang tid det tager, for at en bil eksempelvis  op når x km/h ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. april 2019 af mathon

Det afhænger bl.a. af motorens effekt.


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. april 2019 af Pyrros

Meget vagt spørgsmål. Præcisér det gerne.


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. maj 2019 af mathon

Det afhænger bl.a. af motorens effekt det vil bl.a. sige den acceleration, som motoren er i stand til at yde på bilen med den masse, som bilen nu engang har.

Forudsættes (forenklet) at accelerationen a er konstant (hvilket sjældent er tilfældet)
har man:
                      \begin{array}{llll} P=F\cdot v\\\\ \frac{E}{t}=m\cdot a\cdot v\\\\ \frac{\frac{1}{2}\cdot m\cdot v^2}{t}=m\cdot a\cdot v\\\\ \frac{\frac{v}{2}}{t}=a\\\\ t=\frac{v}{2a} \end{array}


Skriv et svar til: Acceraltion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.