Matematik

normalfordeling - akut

25. april 2019 af jhn123 - Niveau: B-niveau

jeg har følgende opgave 

En stokastisk variabel X er binomialfordelt med antalsparameter 30 og sandsynlighedsparameter 0,6.    

middel værdi 18

spredning 2.68

  Bestem P(μ-σ≤X≤μ+σ), og forklar betydningen af tallet.

hvordan løser jeg dette? formel?

håber virkelig I kan hjælpe.


Svar #1
25. april 2019 af jhn123

.


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. april 2019 af peter lind

Det er en binomialfordeling. Det slår du op på dit CAS værktøj. P(18-2,7 ≤X≤18+2,7) = P(X≤18+2,7)-P(X<18-2,7)


Svar #3
25. april 2019 af jhn123

ved hvordan jeg laver komandoen på tinspire


Brugbart svar (0)

Svar #4
25. april 2019 af oppenede

Brug programmets reference guide.

Når man søger efter 'binomial' i pdf'en så finder man følgende 2 funktioner, som du kan bruge til opgaven:

Vedhæftet fil:im.png

Svar #5
26. april 2019 af jhn123

jeg forstår stadig ikke hvad jeg skal gøre for at bestemme P(μ-σ≤X≤μ+σ)

jeg tænker vel ikke jeg skal bruge binom kommandoerne eller hvis man skal så er helt galt på hvordan man bruger binom komandoerne


Brugbart svar (0)

Svar #6
26. april 2019 af oppenede

binomCdf kan bruges på 3 måder (med 2, 3 eller 4 argumenter).

Det er mest oplagt at bruge den med 4 argumenter, da du har
  n = 30
  p = 0.6
  lowBound = μ-σ
  upBound = μ+σ 
hvor μ og σ er middelværdi og spredning. 


Skriv et svar til: normalfordeling - akut

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.