Matematik

opstil en formel

27. april 2019 af grothen95 (Slettet) - Niveau: C-niveau

For en bestemt dieselbil skal man betale 6060 kr. om året i ejerafgift.

Desuden er udgiften til diesel 0,43 kr. pr. kørt kilometer.

a) Bestem den samlede årlige udgift til ejerafgift og diesel, hvis man kører 15 000 km
på et år.

for og finde ud af den samlede årlige udgift til ejerafgift 

Opstil en formel, der beskriver den samlede årlige udgift y kr. til ejerafgift og
diesel, hvis man kører x km på et år.


 nogle der kan hjælpe ? 
kan ikke selv regne den ud 


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. april 2019 af StoreNord

f(0) = 6060
f(2)= 6060 + 2*0.43 = 6060.86

så din funktion skal gå gennem de 2 punkter (0, 6060) og (2, 6060.86).


Skriv et svar til: opstil en formel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.