Matematik

Andengradspolynomium

27. april 2019 af NW12 - Niveau: B-niveau

Jeg sidder med denne her opgave som jeg fatter hat af? Nogen som kan hjælpe mig, opgaven skal løses UDEN hjælpemidler:)


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. april 2019 af oppenede

Gang faktorisering af polynomiet ud.

Forskriften for et andengradspolynomium med kendt a-tal og rødder r1 og r2 kan skrives som
   f(x) = a(x - r1)(x - r2)

Ved at gange parenteserne ud for du et udtryk på formen
  ax2 + bx + c
hvoraf b og c vil være bestemt.


Svar #2
27. april 2019 af NW12

Jeg får mit a = 4 og b=3,125?


Svar #3
27. april 2019 af NW12

Jeg forstår det ikke helt....


Brugbart svar (0)

Svar #4
27. april 2019 af oppenede

#2 Øhh, det er b og c der er ukendte?! Ikke a.


Svar #5
27. april 2019 af NW12

Ja, min fejl, var ved en anden opgave. Men jeg forstår ikke helt hvordan jeg ganger ud?


Brugbart svar (0)

Svar #6
27. april 2019 af ringstedLC

#0: Enten opstilles to ligninger med to ubekendte:

\begin{align*} f(x) &= -5x^2+bx+c\;,\;f(3)=0\;,\;f(7)=0 \\ f(3)=0 &= -5\cdot 3^2+3b+c \\ f(7)=0 &= -5\cdot 7^2+7b+c \end{align*}

eller også bruges:

\begin{align*} f(x) &= -5\cdot \left ( x-r_1 \right )\cdot \left ( x-r_2 \right )\;,\;r_1=3\;,\;r_2=7 \end{align*}


Brugbart svar (0)

Svar #7
27. april 2019 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #8
27. april 2019 af mathon

          \small f(x)=-5\cdot \left (x-3 \right )\cdot \left (x-7 \right )=-5\cdot \left ( x^2-10x+21 \right )=-5x^2+\mathbf{{\color{Red} 50}}x+\mathbf{{\color{Blue} (-105)}}


Svar #9
28. april 2019 af NW12

Er mit b = 50 og mit c= -105?


Brugbart svar (0)

Svar #10
28. april 2019 af ringstedLC

#9: Fremgår det ikke tydeligt nok i #8, så prøv selv!


Svar #11
28. april 2019 af NW12

Har prøvet, skulle ligesom bare være sikker!

Skriv et svar til: Andengradspolynomium

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.