Matematik

lineære funktioner

30. april 2019 af marie121201 - Niveau: B-niveau

forklar hvordan a og b i forskriften f (x) = ax + b kan beregnes ud fra to punkter på grafen for y


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. april 2019 af mathon

\textup{line\ae r funktion p\aa \ cartesiansk form:}

                    y=ax+b\qquad \textup{gennem punkterne }P_1(x_1,y_1)\textup{ og }P_2(x_2,y_2)

                    y_2=ax_2+b
                    y_1=ax_1+b     \textup{som ved subtraktion giver:}

                    y_2-y_1=a(x_2-x_1)

                    a=\frac{y_2-y_1}{x_2-x_1}

                    b=y_1-a\cdot x_1


Brugbart svar (1)

Svar #2
30. april 2019 af Anders521

Der er dog en vigtig antagelse mht. punkterne P1(x1, y1) og P2(x2, y2) der skal tilføjes.


Brugbart svar (1)

Svar #3
30. april 2019 af mathon

          x_2\neq x_1


Brugbart svar (0)

Svar #4
30. april 2019 af AMelev

Ret lige din profil, så uddannelse og niveau passer sammen.


Skriv et svar til: lineære funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.