Matematik

Hjælp!!!

06. maj 2019 af KageSpiseren - Niveau: 9. klasse

Hej SP

Jeg har brug for hjælp omkring det med distance og tid. Kan I hjælpe mig?

På forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. maj 2019 af Moderatoren

Hvordan prøver du at regne dem ud?


Svar #2
06. maj 2019 af KageSpiseren

med 

\frac{d}{t}

formlen


Svar #3
06. maj 2019 af KageSpiseren

Men kunne være I havde en anden formel for sekunder, fordi den her er ikke så god til de her


Brugbart svar (0)

Svar #4
06. maj 2019 af Pyrros

1 km svarer til 1000 meter

1 minut svarer til 60 sekunder

1 time svarer til 3600 sekunder

Hastigheden v er givet ved forholdet mellem strækningen s og tiden t:

v=\frac{s}{t}


Svar #5
06. maj 2019 af KageSpiseren

Så hvordan vil du fx klare den sidste med slangen som eksempel?


Brugbart svar (0)

Svar #6
06. maj 2019 af Mathias7878

Slangen bevæger sig 19 km/t hvor en time svarer til 60 minutter.

Det kan du bruge til at regne ud, hvor langt slangen bevæger sig på et minut ved at dividere 19 km/t med 60 minutter:

\small \frac{19 \frac{km}{t}}{60 \ \textup{minutter}} \approx 0,3167 \ \frac{km}{min}

Ved at gange overstående med 6 minutter, finder du så frem til, hvor langt slangen har bevæget sig på 6 minutter.

- - -

 

 


Svar #7
06. maj 2019 af KageSpiseren

Og du fik? 


Brugbart svar (0)

Svar #8
06. maj 2019 af Moderatoren

0,3167 X 6


Brugbart svar (0)

Svar #9
06. maj 2019 af ringstedLC

7)

\begin{align*} 19\text{ km/t} &= 19\text{ km/60 min}=19\text{ km/(10}\cdot \text{ 6 min)}=1.9\text{ km/6 min} \end{align*}


Skriv et svar til: Hjælp!!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.