Matematik

procent

06. maj 2019 af Kathrine9087 - Niveau: 9. klasse

hej

jeg har en opgave i matematik om procent

15 procent af et beløb er 450 kr hele beløbet er?


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. maj 2019 af janhaa

0,15*450 kr = 67,5 kr


Svar #2
06. maj 2019 af Kathrine9087

Tak for hjælpen

Brugbart svar (1)

Svar #3
06. maj 2019 af Mathias7878

Hej

Svar #1 er forkert, da der bliver spurgt om, hvad hele beløbet er, hvis 15 % er 450 kr.

Det du skal gøre er at dividere 450 med 0,15 for at finde hele løbet.

Hvis der i stedet for havde stået, hvor mange penge 15 % udgør af 450 kr, havde svar #1 været korrekt.

- - -

 

 


Brugbart svar (1)

Svar #4
06. maj 2019 af Mathias7878

Det kan eventuelt stilles op som en ligning

\small 450 = x\cdot 0.15

hvor x er værdien af hele beløbet. For at isolere x skal man derfor dividere med 0,15 på begge siger af lighedstegnet.

- - -

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #5
06. maj 2019 af mathon

                      \begin{array}{llll} \textup{hele bel\o bet er:}&\frac{450\; kr}{0.15}=3\, 000\; kr \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #6
06. maj 2019 af janhaa

#1

0,15*450 kr = 67,5 kr

sorry:

0,15*x = 450

x = 3000 (kr)


Brugbart svar (0)

Svar #7
06. maj 2019 af janhaa

#1

0,15*450 kr = 67,5 kr

feil


Skriv et svar til: procent

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.