Matematik

Regning med Indekstal

08. maj 2019 af Leganajnat (Slettet) - Niveau: C-niveau
ÅR.......... 2006 2013
Indekstal.... 100 76,5

Beregn hvad samme hus koster i 2013, når et hus på 140km2 i 2006 kostede 2.125.000kr (helt tal)

Brugbart svar (1)

Svar #1
08. maj 2019 af AMelev

Væn dig til at bruge den officielle formelsamling, som du må bruge til eksamen, så du bliver fortrolig med den, inden det går løs for alvor. Indholdsfortegnelsen er på side 4.

Se s. 5 (7)


Svar #2
08. maj 2019 af Leganajnat (Slettet)

Det var abdolut også mit første valg, er ikke fordi jeg ikke har forsøgt selv. Jeg kan bare ikke bruge det til noget ved den her opgave, Der går bare et eller andet galt i min udregning. Men.. tak vel.

Brugbart svar (1)

Svar #3
08. maj 2019 af AMelev

Jeg forstår ikke, hvorfor du ikke mener, du kan bruge formlerne i denne opgave. Læg lige et billede af din udregning op.
IB = 100, IS = 76.5 og B = 2.125 mio.
Indsæt i S = ... og beregn.


Brugbart svar (0)

Svar #4
08. maj 2019 af Capion1

Vi går aldrig galt i byen, når vi siger:

\frac{indeks_{2006}}{pris_{2006}}=\, \, \: \: \frac{indeks_{2013}}{pris_{2013}}      Gang over kors og isolér pris2013


Brugbart svar (1)

Svar #5
09. maj 2019 af PeterValberg

Læs eventuelt dette: < LINK >

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #6
09. maj 2019 af mathon

                 \small \frac{indeks_{2013}}{pris_{2013}}=\frac{indeks_{2006}}{pris_{2006}}

                 \small \frac{pris_{2013}}{indeks_{2013}}=\frac{pris_{2006}}{indeks_{2006}}

                 \small pris_{2013}=\frac{ indeks_{2013}}{indeks_{2006}}\cdot pris_{2006}

                 \small pris_{2013}=\frac{76.5}{100}\cdot 2\, 125\, 000


Svar #7
09. maj 2019 af Leganajnat (Slettet)

Pinligt, jeg har åbenbart bare glemt et "0" i mine udregninger. Tak for hjælpen dog

Skriv et svar til: Regning med Indekstal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.